Dit jaar werd de renovatie van het monumentale gemeentehuis in Venray, sinds de jaren zeventig gehuisvest in een voormalig klooster in het midden van het centrum, afgerond. Daarbij werd gekozen voor een dubbele strategie.

Een gemeentelijke werkomgeving dat staat als een huis
Veel gemeenten staan aan de vooravond van verandering wanneer het gaat om hun huisvesting, werkplekconcept of werkomgeving. Simon Huismans van FMXXL schreef hierover dit eerste artikel van een tweeluik.

Twee culturen, één gebouw
De uitdaging voor HEVO: realiseer voor twee fuserende gemeenten één nieuwe werkomgeving in een bestaand gemeentehuis en houd ‘de tent open’.

Hybride samenwerken bij gemeente Nissewaard
Vóór corona al besloot de gemeente Nissewaard over te gaan op het hybride werken. De jaren daarna werden veel inzichten opgedaan. Centraal stond de vraag: hoe blijf je met elkaar in verbinding?

Van gemeentelijk kantoor naar schoolgebouw
Het transformeren van een voormalig gemeentelijk kantoorpand tot een schoolgebouw is geen alledaags scenario. Toch was dat precies het traject dat Het Stedelijk in Enschede heeft doorlopen.

Duurzaam beleid bij de gemeente Dronten
Dat de gemeente Dronten hoge ambities heeft voor haar klimaat- en duurzaamheidsbeleid is duidelijk. Samen met Breedweer zetten ze ook stappen naar duurzaam beleid voor de schoonmaak.

Duurzame werkomgeving gemeente Voorst
Op basis van biobased bouwen kreeg de gemeente Voorst een duurzame werkomgeving. Het Huis van de gemeente Voorst maakt kans op een vakjuryprijs en een publieksprijs van de BNA Beste Gebouw van het Jaar 2023.