City Table: Energielasten creatief verlagen

City Table: Energielasten creatief verlagen

Gemeenten zijn het erover eens dat de energielasten in de werkomgeving van de stadskantoren verlaagd moeten worden. Daarbij worstelen ze met de vraag of het met twee graden verlagen van de temperatuur de juiste manier is.

Smart WorkPlace organiseerde daarom een City Table in Groningen waarbij ook andere – soms voor de hand liggende, soms onverwacht creatieve – oplossingen op tafel kwam. Het thema van de tweede City Table is de invloed van de hoge energielasten van de stadskantoren op de werkomgeving. Een actueel thema aldus moderator Wim Kooyman, want enkele dagen daarvoor is in het Algemeen Dagblad in een artikel verschenen over gemeenten die de thermostaat een aantal graden lager zetten om energie te besparen. Lees het volledige verslag hier.

Laten we analyseren waar de medewerkers werken en waar ze vandaan komen en tegelijkertijd kijken naar de netwerken waar we als gemeenten al van nature over beschikken - Willem van der Kolk

City Table

De City Table is een initiatief van het kennisplatform gemeentehuisvesting. Bij een City Table gaan professionals die zich bezighouden met de werkomgeving van gemeenten op bezoek bij een partner van gemeentehuisvesting. Een City Table is een combinatie van een lunch, een sightseeing van de werkomgeving van een van de partners van gemeentehuisvesting, een round table en netwerken met collega’s uit andere steden. Op donderdag 16 februari 2023 wordt de city table #3 gehouden in Haarlem. Namens de gemeente Haarlem worden we welkom geheten door Anja de Bruijn.

Deelnemers

Anja de Bruijn, afdelingsmanager facilitaire zaken bij de gemeente Haarlem.
Aart van der Gaarden, projectmanager facilitaire services bij de gemeente Eindhoven.
Bart in ’t Velt, adviseur huisvesting en welzijn bij de gemeente Utrecht.
Willem van der kolk, afdelingsmanager huisvesting facilitair bureau bij gemeente Amsterdam.
Arjen Luinenburg, programmamanager Eemsdelta.
Ralph Roosendaal, projectleider onderhoud bij de gemeente Assen.
Ilse Schapendonk, programmamanager werken in verbinding bij de gemeente Tilburg.
Dick Toornstra, manager huisvesting bij de gemeente Groningen.
Paul Varsveld, werkzaam voor Envi

Zittend van links naar rechts: Ilse Schapendonk (Tilburg),Rroos Vroegh (Groningen), Dirk van Gemert (swp) en Anja de Bruijn (Haarlem).
Staand van links naar rechts: Bart in ’t Velt (Utrecht), Peter Bekkering (swp), Paul Versveld (Envi), Wim Kooyman (swp), Ralph Roosendaal (Assen), Eric Brink (Twynstragudde), Arjen Luinenburg (Eemsdelta), Aart van der Gaarden (Eindhoven), Willem van der Kolk (Amsterdam), Britt Kingma (Westerkwartier) en Dick Toornstra (Groningen).
Delen:

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven