Gemeente Hilversum nieuwe partner GemeenteHuisvesting

Gemeente Hilversum nieuwe partner GemeenteHuisvesting

Het veranderende werk van gemeenten vraagt om een ander werkplekconcept, waarbij de activiteit leidend is. Dat stelt Jan Willem de Wit van de Gemeente Hilversum, de nieuwe partner van GemeenteHuisvesting.

Welke kansen/ontwikkelingen ziet Gemeente Hilversum voor de werkomgeving van de toekomst? 

“Het werk van gemeenten gaat de komende jaren veranderen onder invloed van een aantal andere veranderingen die al gaande zijn in de samenleving, maar ook bijvoorbeeld door het verder digitaliseren van werkprocessen binnen gemeenten. Hilversum wil hierbij eigentijdse digitale en persoonlijke diensten (kanaalsturing) aanbieden aan haar burgers, bedrijven en instellingen. Daarbij staan ambtenaren meer en meer met 1 been in de samenleving staan en 1 been binnen de gemeente. Dit vraagt een ander werkplekconcept waarbij de activiteit (tijd-, plaats- en device-onafhankelijk) leidend is. Ook na Corona.”

Welke rol kan Gemeente Hilversum daarbij spelen? 

“Hilversum wil haar diensten en haar huisvesting zo aanbieden dat deze zo goed mogelijk aansluiten bij de behoefte van haar burgers, bestuur en medewerkers.”

Waarom is het belangrijk voor Gemeente Hilversum om in een platform als GemeenteHuisvesting te participeren? 

“Gemeenten hebben allemaal grotendeels dezelfde processen en hebben met dezelfde ontwikkelingen in de samenleving te maken waar zij allemaal op in willen spelen. Dit geldt ook op het gebied van huisvesting. Deze is namelijk ter ondersteuning van het primaire proces. Persoonlijk ben ik een groot voorstander van het delen van ‘best practices’ op het gebied van Huisvesting, maar daar horen wat ons betreft ook Duurzaamheid en Circulariteit bij zodat je zelf het wiel niet hoeft uit te vinden maar van elkaars kennis gebruik maakt. De een heeft ideeën op het ene onderwerp en de ander is weer verder met een ander onderwerp. Dit scheelt kostbare tijd die je aan andere noodzakelijke werkzaamheden kan besteden. Slim en efficiënt en je bent bezig om gebruik te maken van elkaars kennis en netwerk. Daarom wil Hilversum graag deelnemen aan GemeenteHuisvesting om informatie te brengen maar ook te halen of te helpen om mee te ontwikkelen.”

Delen:

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven