Dick Toornstra

Dick Toornstra

Experts Kennisplatform Gemeenten en Huisvesting

Functie:Manager Huisvesting
Organisatie:Gemeente Groningen
Telefoon:06 21258571

E-mailadres:

Dick Toornstra is Manager Huisvesting bij de Gemeente Groningen. Hij is verantwoordelijk voor de huisvesting van de gemeentelijke organisatie (rond de 3500 medewerkers) en voor het faciliteren van rond de 140 locaties. Het doel van de Gemeente Groningen is om de huisvesting en het vastgoed zo doelmatig mogelijk, toekomstbestendig in te zetten. Daarbij zijn flexibiliteit maar ook uniformiteit belangrijke pijlers. De Gemeente Groningen wil zich onderscheiden op o.a. duurzaamheid en sociaal beleid. Tegelijkertijd wordt de Gemeente Groningen belast met de regel- en wetgeving van de hogere overheden. Een voorbeeld hiervan is het verschuiven van verantwoordelijkheden op het gebied van toezichthouding, omgevingswet verandering, aanpassingen van locaties conform milieulabel en natuurlijk ook de maatschappelijke verplichtingen en financiële consequenties. De taken en verantwoordelijkheden van de gemeentelijke organisatie zijn van invloed op en staan veelal in contrast met de bedrijfsvoering van Huisvesting.

Voordat Toornstra in 2018 bij de Gemeente begon is hij werkzaam geweest bij verschillende grote en complexe organisaties, met name binnen het onderwijs. Daarbij hield hij zich bezig met de portefeuille Bedrijfsvoering Facilities.

Verbinden en samenwerken, maar ook visie ontwikkelen zijn de elementen die voor Toornstra een centrale rol spelen. Vraagstukken wil hij graag integraal benaderen en de medewerker centraal stellen zodat een gezonde en prettige werksfeer ontstaat. Binnen zijn huidige functie begeeft hij zich op het speelveld van het politieke landschap en van de veranderende organisatie. Om zijn kennis op dat gebied te vergroten en te delen, sluit hij zich graag aan bij het kennis- en netwerkplatform Smart WorkPlace.

Social Media

Linkedin   

Naar het overzicht

Terug naar boven